Mauritius Seyahat Prosedürleri Güncellendi!

29 Mart 2022

Volkanik bir patlama sonucunda meydana gelen Hint Okyanusu’nun incisi Mauritius, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi. 2 doz aşısı tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş olan yolcular PCR testi yaptırmaksızın Mauritius’a seyahat edebiliyor. 2 doz aşısı tamamlanmamış yolcuların henüz Mauritius’a girişine izin verilmiyor.

Mauritius, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Mauritius seyahatinizi en az 6 ay geçerli olan pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye’den Mauritius’a seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’den Mauritius’a seyahat etmek isteyen ve 2 doz COVID-19 aşı süreci tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş, en az 6 ay geçerli pasaportu olan Türk vatandaşları PCR ve karantina zorunluluğu olmaksızın Mauritius’a giriş yapabilmektedir.

Mauritius’da kabul edilen aşılar şu an için Mauritius Halk Sağlığı Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer – BionTech, Moderna, Astra – Zeneca, Jansen / Johnson&Johnson, Sinovac, Sinopharm’dır.

Kimler Mauritius’a seyahat edebilir?

  • 2 doz aşısı tamamlanmış ve üzerinden en az 14 gün geçmiş yolcular, Mauritius’a seyahat edebilir.
  • 0 – 11,99 yaş arası çocuklar ise ebeveynleri aşılı ve üzerinden en az 14 gün geçmesi durumunda uçuş öncesi test yaptırmalarına gerek olmadan seyahat edebilmektedir.

PCR testi yaptırmak gerekli mi?

Eğer çift doz aşılıysanız giriş için PCR testi yaptırmanıza gerek olmayacaktır. Çocuklu aileler için eğer ebeveyn çift doz aşılı ise çocuk içinde teste gerek olmayacaktır.

Karantinaya girmek gerekir mi?

Mauritius adası için karantina kuralı bulunmamaktadır.

Mauritius’a seyahat ederken hangi belgelere ihtiyacım var?

Varışta Test

Mauritius’a seyahat eden tüm yolculara çocuklar da dahil olmak üzere varış günü otelde Antijan Testi (Hızlı Test) yapılacaktır. Bu test birçok otelde ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Dönüş için Detaylar

Türkiye’ye dönüşlerde Türk Hava Yolları ve Emirates Hava Yolları ile seyahat eden misafirler;

  • Seyahatten en az 14 gün önce 2 doz aşı işlemi tamamlanmış ise Türkiye’ye dönüşlerinde PCR testi gerekliliği bulunmamaktadır.
  • 2 doz aşı işlemi tamamlanmamış ya da 2. Aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirler eğer 6 ay içerisinde Covid-19 geçirdiyse bunu belgelemesi durumunda girişte gereken PCR testinden muaf olacaktır.
  • 12 yaş altı yolcular PCR testinden muaftır.
  • Türkiye’ye dönüşlerde aşağıdaki link üzerinden Türkiye Giriş Formunu doldurmanız ve verilecek barkodu saklamanız gerekecektir. Form seyahatten önceki son 72 saat içinde doldurulmalıdır. 6 yaş ve üzeri tüm yolcular için zorunludur. https://register.health.gov.tr/

Tüm güncel giriş prosedürleri için ilgili siteyi ziyaret edebilirsiniz. https://www.mauritiustravelform.com/

mauriitus

Mauritius Hakkında

Hint Okyanusu üzerinde yer alan Mauritius dillere destan doğal güzellikleri ile ün yapmış bir ada. Bu cennet adada ömrünüz boyunca ilk kez karşılaşacağınız bitki ve hayvan türlerine rastlamanız mümkün. Metrelerce dibini görebildiğiniz masmavi suları ve muhteşem kumsalları ile Mauritus demek bitmeyen bir yaz demek!

  • Mauritius adası balayı seyahatleri için muhteşem bir seçim. Keşfedilmemiş koyları ve koloniyel dönemden kalma nostaljik sokakları ile Mauritius son derece romantik bir atmosfere sahip! Doğal ortamı bozulmamış bir plajda güneşlenebilir, tropik bir lagünün sıcak sularında yelken kullanabilir, mercan resiflerinde dalış yapabilirsiniz.
  • Mauritius yıllar yılı pek çok ülkenin sömürgesi olduğu için çok kültürlü bir yapıya sahip. Bu durum da adada hatırı sayılır bir mutfak kültürü yaratmış. Adada birbirinden güzel İtalyan, Portekiz, Fransız ve Hint restoranları bulabilirsiniz.
  • Adanın en çok ziyaretçi çeken noktalardan biri olan, bir jeoloji mucizesi olarak kabul edilen, yedi ayrı rengin birleştiği kum tepelerinden oluşan ‘Chamarel’in Renkli Toprakları’ kızıldan, pembeye, sarıdan yeşile hatta mora doğru uzanan bir renk yelpazesiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Diğer bir şahane fotoğraf durağı ise Rodrigues Lagünü.

  • Ülkenin bir ucundan diğerine iki saatte gidebilirsiniz. Böylece tüm adayı kapsayan bir gezi mümkün.
  • Müzik ve dans tutkunu iseniz Afrika kökenli Sega dansları ile keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz. Geceleri sahilde yakılan ateş etrafında yapılan bu dans, mistik bir ritüele dönüşüyor.
  • Seyahatlerinizde spor önemliyse doğru adrestesiniz. Zira Mauritius golf oynamak isteyenler için tam bir cennet. Ayrıca dalış için de muhteşem bir deniz altına sahip.
  • Mauritius’un simgesi Dodo Kuşu. Bir de üzücü bir hikâyesi var. Dodo, tombik, iri cüsseli, kısa kanatlı, kıvrık gagalı Mauritius’a özgü bir kuş. Bu kuş türünden ilk kez ada keşfedildikten sonra haberdar olunmuş ve bu kuşa ‘Dodo’ adını vermişler. Çünkü Dodo, ‘aptal’ demekmiş. Dodo, onlardan kaçmıyor, uçamıyor ve kolayca av oluyormuş. Çok değil bir yüzyıl içinde de Dodo’nun nesli tüketilmiş! Adanın her yerinde Dodo kuşunun simgesini görebilirsiniz.
  • Mauritius’un nefes kesen bir başka doğa harikası da denizaltı şelalesi… Dünyada çok nadir olan bu illüzyon bu adada da mevcut. Gerçekten görülmesi gereken, nefes kesen bir doğa olayı…
  • Afrika kıtasında Johennesburg’dan sonra ki ikinci önemli liman kenti olan adanın başkenti Port Louis’i de mutlaka görmelisiniz.

 

COVİD-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.