Maldivler Seyahatleri İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular & Seyahat Güncellemeleri

05 Mayıs 2022

Hint Okyanusu’nun turkuaz sularıyla çevrili geniş adalar ülkesi Maldivler, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelleyerek,  tüm yolcuların aşı durumuna ve yaşına bakılmaksızın, PCR testi zorunluluğu olmadan Maldivler’e turizm amaçlı seyahat edebileceğini duyurdu.

01 Nisan 2022 tarihinden itibaren aşı durumuna ve yaşa bakılmaksızın tüm ziyaretçiler PCR testi yaptırmadan Maldivler’e seyahat edebiliyor.  Maldivler, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Maldivler seyahatinizi en az 6 ay geçerli olan pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye’den Maldivler’e Seyahat Ederken Girişte Aranan Şartlar ve Gerekli Belgeler

Daha önce de olduğu gibi varışta ücretsiz sunulan 30 günlük turist vizesi halen devam etmektedir. Giriş için sunulması gereken belgeler;

  • Otel rezervasyon belgesi
  • Uçak biletleri
  • Seyahat başlangıç tarihi itibariyle 6 ay geçerliliği olan pasaport (pandemi sebebi ile şu an 1 ay geçerliliği olan pasaport) ile de seyahat edilebilmektedir. https://immigration.gov.mv/tourist-visa/
  • Doldurulmuş Sağlık Beyan formu Barkodu (Dönüşte de doldurulması gerekmektedir)

Maldivler Seyahatleri İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

PCR Testi Gerekli mi?

Maldivler’e Varışta:

PCR gereksinimi aşı ve yaş durumuna bakılmaksızın tamamen kaldırılmıştır.

Türkiye’ye Dönüşte:

  • Seyahatten en az 14 gün önce 2 doz aşı işlemi tamamlanmış ise Türkiye’ye dönüşlerinde PCR testi gerekliliği bulunmamaktadır.
  • 2 doz aşı işlemi tamamlanmamış ya da 2. Aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirler eğer 6 ay içerisinde Covid-19 geçirdiyse bunu belgelemesi durumunda girişte gereken PCR testinden muaf olacaktır.
  • Hiç aşı olmamış ya da 2. Aşının üzerinden 14 gün geçmemiş ve son 6 ay içerisinde Covid-19 geçirmemiş misafirlerin mutlaka Türkiye’ye girişte PCR testi ibraz etmesi gerekir.
  • 12 yaş altı yolcular PCR testinden muaftır.

Sağlık Beyan Formu Nasıl Doldurulur?

Maldivler’e Varışta:

Sağlık Beyan Formu (HDF) Male’ye  varışınıza 72 saat kala gidişte ve ayrıca dönüşte Maldivler’den ayrılmadan uçuşunuzdan 72 saat önce mutlaka doldurulacaktır. Daha erken doldurulması halinde barkod geçerliliğini yitirecektir ve havalimanında tekrar doldurulması gerektiğinden uzun beklemelere ve transfer aksamalarına sebep olabilir. Online olarak doldurulması gereken bu forma aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Seyahat öncesinde formu doldururken test sonucunuzu (pdf), bir foroğtafınızı (jpeg) bu linke yüklemeniz gerekecektir. Doldurma işlemini tamamladıktan sonra sistem size 72 saat geçerli bir barkod verecektir. Pasaport kontrolünde bu barkodu okutmanız gerekebilir. Kontrol esnasında barkodun geçerlilik süresinin dolmadığından emin olunuz. İmkanınız varsa formu doldurduktan sonra çıkacak barkodun çıktısını yanınıza alabilirsiniz. Eğer imkanınız yoksa mutlaka ekran görüntüsü ya da fotoğraf olarak telefonunuza kaydediniz. https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create

Covid-19 Kapsamlı Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırılmalı Mı?

Zorunlu değildir, talebe istinaden aşağıdaki link üzerinden yaptırılabilir.

https://allied.mv/insurance-plan/allied-inbound/

Maldivler’e Varışta Covid-19 Testi Yaptırılmalı Mı?

Sadece Covid-19 semptomları gösteren, ateşi 38 derecenin üzerinde olan, öksürük, hapşırık gibi şikayetleri olan yolcular ek ücret karşılığında Covid-19 testi için yönlendirilecektir.

Maske Takmak Zorunlu Mu?

Evet. Tüm turistler havalimanında, otele yapılacak transfer süresince ve tüm ortak olanlarda maske takmak zorundadır.

Otelde Sağlık Hizmeti Veriliyor mu?

Evet, tüm turistik tesisler ek ücret karşılığında sağlık tesislerine ulaşım imkanı, kişisel koruyucu ekipmanları sağlamaktadır. Ayrıca otel bünyesinde 24 saat görevli bir doktor bulunmaktadır.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.