Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Seyahat Prosedürleri Güncellendi

28 Şubat 2022

Lüzinyan, Venedik, Osmanlı ve İngiliz dönemlerinden izler taşıyan mimarisi, Akdeniz’in gizemli hikayelerine ev sahipliği yapması ve eğlenceli gece hayatı ile göz kamaştıran Kuzey Kıbrıs, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi.

01 Mart 2022 tarihinden itibaren ikinci doz aşısının üzerinden (Johnson için tek doz) 14 gün geçmiş ve 270 gün (9 ay) geçmemiş kişiler tam aşılı sayılacak ve PCR/antijen testi göstermeksizin ülkeye giriş yapabilecek. İkinci dozlarının üzerinden 270 gün geçmiş kişiler ise hatırlatma dozu yaptırmaları halinde PCR/antijen testi göstermeksizin Kuzey Kıbrıs’a seyahat edebilecekler.

Hastalığı geçirmiş kişiler de pozitif PCR testinin üzerinden en az 10 gün geçmiş ve 180 gün (6 ay geçmemiş) PCR/antijen testi göstermeksizin ülkeye giriş yapabilecekler.

1 Mart 2022 tarihinden itibaren; Aşısız kişiler son 72 Saatlik NEGATİF PCR TESTİ veya son 24 saatlik NEGATİF ANTİJEN TESTİ ile 3 Günlüğüne KARANTİNASIZ giriş yapabileceklerdir. 3 günden fazla kalacak kişilerin, 3.Gün KKTC’de tekrar PCR TESTİ yaptırmaları gerekmektedir.

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

KKTC’ ye girişler yeni tip çipli kimlik kartı yada pasaport ile yapılmaktadır. Pasaport ile girişlerde harç pulu ödenmesi gerekmektedir. Yeni tip çipli kimlik kartlarında bebek, çocuk, yetişkin fark etmeksizin fotoğraf bulunması gerekmektedir.

Akdeniz’in cennet adası Kuzey Kıbrıs’a havayolu, denizyolu ve ada dışından gelip, karayolu sınır kapılarını kullanarak giriş yapacak olan yolcuların seyahatten önceki son 72 saat içinde Güvende Kal Uygulaması veya www.guvendekalkktc.com web sitesindeki KKTC’ye giriş formu bölümünden Dijital Seyahat Belgesi oluşturması gerekmektedir.

AŞI BELGESİ İLE:

  • 01 Mart 2022 tarihinden itibaren ikinci doz aşısının üzerinden (Johnson için tek doz) 14 gün geçmiş ve 270 gün (9 ay) geçmemiş kişiler tam aşılı sayılacak ve PCR/antijen testi göstermeksizin ülkeye giriş yapabilecek.
  • Kuzey Kıbrıs’ta kabul edilen aşılar şu an için KKTC Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar; Pfizer-BionTech (2 doz), Moderna (2 doz), Astra-Zeneca (2 doz), Jansenn/Johnson&Johnson (1 doz), Sinovac (2 doz), Sputnik V (2 doz) ve Sinopharm (2 doz)’dır
  • Kuzey Kıbrıs’a girişte yetkili makamlar tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış COVID-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir.
  • 1 Mart 2022 tarihinden itibaren; Hastalığı geçirmiş kişilerin Pozitif PCR Testinin üzerinden en az 10 GÜN geçmiş ancak 180 GÜN geçmemiş ise PCR/ANTIJEN Testi olmadan KKTC’ye giriş yapabileceklerdir.
  • Güvende Kal uygulaması veya guvendekalkktc.com web sitesinden “KKTC’ye Giriş Formu” doldurmayıp Dijital Seyahat Belgesi QR kodu oluşturmayan yolcuların KKTC’ye girişi mümkün olmayacaktır.

ÇOCUK ŞARTLARI

  • 0-5,99 yaş arası Testsiz Giriş
  • 6-11,99 yaş arası Ailesi test ile giriyorsa Testli Giriş , Ailesi testsiz giriyorsa Testsiz Giriş
  • 12-18,99 yaş arası aşılı ise Testsiz Giriş, aşısız ise Testli Giriş ( 9 ay sonrasında hatırlatma dozu gerekmez )
  • 19 yaş üstü aşılı ise Testsiz Giriş, aşısız ise Testli Giriş ( 9 ay sonrası hatırlatma dozu gerekir )

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

  • 1 Mart 2022 tarihinden itibaren; Aşısız kişiler son 72 Saatlik NEGATİF PCR TESTİ veya Son 24 Saatlik NEGATİF ANTİJEN TESTİ ile 3 Günlüğüne KARANTİNASIZ giriş yapabileceklerdir. 3 günden fazla kalacak kişilerin, ülkeye girişten 72-120 Saat içerisinde KKTC’de tekrar PCR TESTİ yaptırmaları gerekmektedir.
  • KKTC’ye gidecek kişilerin Güvende Kal uygulamasını indirerek veya www.guvendekalkktc.comadresinden Dijital Seyahat Belgesi oluşturması ve oluşturulan belgeyi Çıktı veya Dijital olarak yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

DİJİTAL SEYAHAT BELGESİ OLUŞTURMAK İÇİN:

  • Akıllı cihazı olanlar; Apple Store veya Android Market’ten Güvende Kal uygulamasını akıllı cihazlarına indirerek, uygulama içerisinde yer alan “KKTC’ye Giriş Formu” adımından Dijital Seyahat Belgesi’ni oluşturmaları zorunludur.
  • Akıllı cihazı olmayanların guvendekalkktc.com adresinden Dijital Seyahat Belgesi’ni doldurmaları zorunludur. Doldurulan formun dijital veya çıktı olarak yolculuk sırasında ibraz edilmesi gerekmektedir.

Kuzey Kıbrıs’a girişte doldurulması gereken belge ve formlar

Kuzey Kıbrıs’a havayolu, deniz yolu ve ada dışından gelip, karayolu sınır kapılarını kullanarak giriş yapacak olan kişiler Dijital Seyahat Belgesi oluştururken, aşı belgelerini ve yolculuk öncesi son 72 saat geçerli negatif PCR sonuçlarını cihazlarının kameralarını kullanarak, uygulama içerisindeki QR okuyucu ile aşı belgeleri ve PCR test sonuçları üzerinde bulunan QR’ı okutarak kayıt yapmaları gerekmektedir. Güvende Kal Uygulaması veya www.guvendekalkktc.com web sitesinden “KKTC’ye Giriş Formu” doldurmayıp Dijital Seyahat Belgesi QR Kodu oluşturmayan kişiler, Kuzey Kıbrıs’a giriş yapamayacaktır.

COVİD-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.