İngiltere Türkiye’de Yapılan Pfizer/BioNtech Covid-19 Aşılarını Tanıyacağını Açıkladı

08 Ekim 2021

İngiltere  Ulaştırma Bakanı Türkiye’de yapılan Pfizer/BioNtech Covid-19 aşılarının 11 Ekim 2021 Pazartesi gününden itibaren İngiltere tarafından tanınacağını açıkladı. Böylece, Türkiye’den İngiltere’ye yolculuk eden tam aşılı kişilerin 10 gün boyunca evde karantinaya girme zorunlulukları kalktı.

İngiltere, Türkiye’yi 22 Eylül’den itibaren geçerli olacak şekilde kırmızı listeden çıkarmıştı ancak  Türkiye’nin aşı sertifikasını tanımadığı için Türkiye’de aşılanmış kişiler İngiltere’ye vardıklarında aşılanmamış sayılıyordu ve 10 gün boyunca kaldıkları yerde karantinaya girmeleri gerekiyordu.

İngiltere’nin yeni kararı 11 Ekim 2021 Pazartesi günü İngiltere saatiyle 04.00’ten itibaren geçerli olacak. Karar, İngiltere’ye gelmeden önceki son 10 gün boyunca kırmızı listedeki bir ülkede bulunmamaları koşuluyla, Türkiye’nin yanı sıra Hindistan, Pakistan, Brezilya, Güney Afrika’nın da aralarında bulunduğu toplam 37 ülkeden gelenler için geçerli. Tam aşılı sayılabilmek için İngiltere’ye gelmeden en az 14 gün önce Oxford/AstraZeneca, Pfizer-BioNTech, Moderna ve Janssen aşılarından herhangi birinin çift dozunun yaptırılmış olması gerekiyor. Böylelikle, bu ülkelerden İngiltere’ye gelen çift doz aşılılar 10 gün ev karantinasından muaf tutulacak.

Türkiye’den İngiltere’ye seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Aşılarını Türkiye, İngiltere ve diğer onaylı ülkelerde yaptıran kişiler*

* Birleşik Krallık, Britanya Deniz Aşırı Bölgeleri, Manş ve Man Adaları, Amerika Birleşik Devletleri ile AB Ülkeleri veya Andorra, İzlanda, Lihtenştayn, Monako, Norveç, San Marino, İsviçre ve Vatikan’da oturumu bulunan 18 yaş altı kişiler aşılı olsun yada olmasın karantinadan muaftır.

* Aşıları onaylı olan ülkeler listesine buradan ulaşabilirsiniz.  https://www.gov.uk/guidance/countries-with-approved-covid-19-vaccination-programmes-and-proof-of-vaccination

* Kabul edilen aşılar Oxford/Astra Zeneca,  Pfizer/BioNtech , Moderna, Janssen

Aşı yaptırmamış, onaylı ülkelerin dışında aşı yaptırmış ya da kabul edilen aşılardan farklı aşısı olan kişiler

  • Seyahatten önce son 72 saat içinde alınmış PCR testi
  • UK giriş formu doldurulmalıdır, giriş formuna buradan ulaşılabilir. https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk
  • Varışta 10 Gün ev karantinası uygulanır
  • Karantinanın 2. ve 8. günlerinde PCR testi yapılması gerekir ( 5. Günü yapılacak ilave bir PCR testi sonucunun negatif gelmesi durumunda erken karantina sonlandırılabilir, bu test yapılsa ve karantina sonlansa dahi 8. Gün testi yapılması zorunludur)

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.