Hırvatistan Seyahat Prosedürleri

13 Ağustos 2021

Ülkemizden Hırvatistan’a turistik amaçlı seyahatler otel, apart gibi konaklanacak yerin ödemesinin yapılmış olması ve girişte buna dair belge sunulması veya Hırvatistan’da ev/tekne sahibi olunması kaydıyla mümkündür.

Türkiye’den Hırvatistan’a seyahat ederken girişte aranan şartlar

AŞI BELGESİ İLE:

  • 2 doz Pfizer/BionTech Covid-19 Aşı süreci en az 14 gün önce tamamlanmış, geçerli vizesi olan Türk vatandaşları HIRVATİSTAN’a seyahat edebilmektedir. Yukarıdaki koşulu sağlıyorsa test gerekmez. Sinovac aşısı kabul edilmemektedir.  Sinovac aşılı yolcular için aşağıda detayları verilen PCR veya Negatif Antijen test gerekmektedir.

İspanyolca, İngilizce, Fransızca veya Almanca düzenlenecek Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler:

  • Aşı belgesi hamilinin Adı Soyadı ve Doğum Tarihi
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi belirtilecektir
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri
  • AB içerisinde uygulanan aşılardan olmuş olmaları halinde 210 günden eski olmayan aşı sertifikalarını ibraz etmelidir (iki doz aşılarda ikinci dozun; tek doz aşılarda bu dozun üzerinden 14 gün geçmesi kaydıyla).

Belgeler İspanyolca, İngilizce, Fransızca, Almanca veya Hırvatça düzenlenmelidir. Belgenin bu dillerde düzenlenememesi halinde belge, resmi bir kurum tarafından yapılmış Hırvatça çevirisi ile birlikte sunulmalıdır.

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

  • 72 saatten eski olmayan (örneğin alınmasından sınır geçiş noktasına ulaşılmasına kadar geçen süre) negatif bir PCR testi veya 48 saatten eski olmayan (örneğin alınmasından sınır geçiş noktasına ulaşılmasına kadar geçen süre) negatif bir hızlı antijen testi (AB Komisyonu’nca yayınlanan ortak listede yer alanlar) sonucu ibraz etmeli veya Hırvatistan’a varışta ücret mukabilinde test yaptırmalı ve negatif sonuç alınana kadar karantina uygulamalıdır.
  • COVID-19 geçirildiğine dair tıbbi sertifika ve hastalıktan sonraki 180 gün içerisinde bir doz aşı olunduğuna dair 210 günden eski olmayan aşı sertifikası ibraz etmelidir.
  • COVID-19 geçirildiğini gösteren pozitif PCR veya antijen test (AB Komisyonu’nca yayınlanan ortak listede yer alanlar) sonucuyla veya bu konuda düzenlenmiş tıbbi sertifika (Sözkonusu pozitif test sonuçlarının son 180 gün içerisinde alınmış olması ve giriş anında testin yapılışının üzerinden en az 11 gün geçmiş olması gerekmektedir) ibraz etmelidir.

Hırvatistan’a girişte doldurulması gereken belge ve formlar

Direkt veya transit hava yolu ulaşımı ile Hırvatistan’a gelen tüm yolcular seyahatlerine başlamadan önce https://entercroatia.mup.hr/ web sayfasından kontrol formu doldurulmalıdır. Form doldurulunca, sistem otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu, yolcunun biniş yapmadan önce taşıma şirketine ve ayrıca Hırvatistan’a giriş noktasında sağlık kontrollerine sunması gerekir. Çocuklar için de katılım formu doldurulmalıdır.

Vize Prosedürleri

  • Geçerli, çok girişli Schengen vizesi bulunan veya Schengen üyesi ülkelerde geçerli oturumu bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ile resmi pasaport hamili kişiler vizeye tabi değildir.
  • Geçerli, çok girişli Schengen vizesi veya Schengen üyesi ülkelerde geçerli oturumu bulunmayan kişilerin seyahatleri öncesinde bulundukları ülkedeki Hırvatistan Başkonsolosluğu veya Büyükelçilik Konsolosluk Şubesi’nden vize başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.
  • Hırvatistan’a geliş tarihinde pasaport geçerlilik sürelerinin 90 günden fazla olması gerekmekte, Hırvatistan sınır polisi, ülkeye giriş yapmak üzere gelen kişilerden geliş amacına göre davetiye, geliş-dönüş uçak bileti, ücreti ödenmiş otel rezervasyonu ve kalınacak her gün için 60 Euro’nun ibraz edilmesini talep edebilmekte, ülkeye geliş amaçlarını sorgulayabilmekte ve kendilerinden tatmin edici bilgi ve belge alamadığı kişilerin Hırvatistan’a girişlerine izin vermeyebilmektedir.
  • Hırvatistan’a gelen ve otel, motel, pansiyon vs. haricinde konaklayan her yabancı, kalacağı adresi Hırvatistan’a gelişinden itibaren 24 saat içinde en yakın polis merkezine bildirmekle yükümlüdür.

Hırvatistan Seyahat Rehberi!

Yıllara meydan okuyan sahil kasabaları, birbirinden özel adaları ve eşsiz plajlarıyla Adriyatik’in incisi Hırvatistan; birbirinden güzel doğa harikalarına ev sahipliği yapan muhteşem coğrafyası ile ziyaretçilerine büyüleyici bir dünyanın kapılarını açıyor. Kirlenmemiş denizi, birçok doğal rezervi, mavi bayraklı plajları ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan eserleri ile Hırvatistan’da gezip görecek çok yer, keşfedecek çok şey var.

“Hırvatistan’a nasıl gidilir?  Nereler gezilmeli, görülmeli? Hırvatistan’ın görülmeye değer şehirleri” sizler için hazırladığımız Hırvatistan Seyahat Rehberi’nde… Hırvatistan Seyahat rehberine buradan ulaşabilirsiniz.

 

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.