Haziran Ayı Normalleşme Süreci Seyahat Prosedürleri

01 Haziran 2021

Haziran Ayı Normalleşme Sürecinde Otel Konaklamaları ve Seyahatler Nasıl Olacak?

Aşı çalışmalarının büyük bir hızla devam ettiği bu günlerde kısıtlamalar da kademeli olarak kaldırılmaya başlandı. Sonunda özlemle beklediğimiz, özgürce seyahat edebileceğimiz o günlere adım adım yaklaşıyoruz.

Yeni açıklanan Haziran ayı normalleşme tedbirleri ile seyahat ederek yepyeni yerler keşfetmek, biliyoruz ki artık çok daha kolay olacak.

01 Haziran 2021 Salı günü saat 05.00’ten itibaren hayata geçirilen Haziran ayı normalleşme sürecinde “Otel konaklamaları ve seyahatler nasıl olacak? Herhangi bir seyahat kısıtlaması yaşanacak mı?” gibi merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

Haziran Ayı Normalleşme Sürecinde seyahat ve konaklama prosedürleri ile ilgili merak ettiğiniz her şey…

Yurtdışı Seyahatler

Haziran Ayı Normalleşme Sürecinde yurt dışı seyahatler ile ilgili herhangi bir kısıtlama/sınırlandırma bulunmamaktadır.

Yurt dışı bağlantılı (geliş ya da gidiş) uçakla seyahat edecek yolcular yurt içi aktarma uçuşları ile ikametleri ile bağlantılarını (geliş/gidiş dâhil) sağlayacakları diğer ulaşım araçlarıyla (özel araç, otobüs, tren vb) yapacakları seyahatlerde, yurt dışı uçaklarını belgelemek kaydıyla seyahat izin belgesine gerek yoktur.

Şehirlerarası Seyahatler

Haziran ayı normalleşme tedbirlerine göre; sadece sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulanacak olup, sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir kısıtlama olmayacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde uçak, tren ve otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapılacak şehirlerarası seyahatler için seyahat izin belgesi gerekmeyecek, kişilerin şehirlerarası seyahat edeceğini bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz etmesi yeterli olacaktır. Bu durumdaki kişilerin şehirler arası toplu taşıma vasıtaları ile ikametleri arasındaki hareketlilikleri, kalkış – varış saatleriyle uyumlu olmak kalmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde özel araçlar ile şehirlerarası seyahate çıkılmaması esastır. Aşağıda belirtilen zorunlu hallerin varlığı durumunda; bu durumu belgelendirmek kaydıyla; e-Devlet üzerinden İçişleri Bakanlığı’na ait e-Başvuru ve ALO 199 sistemleri üzerinden Valilik/Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan Seyahat İzin Kurulları’ndan izin almak kaydıyla özel araçlarla da seyahat edilebilecektir. Seyahat İzin Belgesi alan kişiler, seyahat süreleri boyunca sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaktır.

Zorunlu Hal Sayılacak Durumlar

  • Tedavi olduğu hastaneden taburcu olup asıl ikametine dönmek isteyen, doktor raporu ile sevk olan ve/veya daha önceden alınmış doktor randevusu/kontrolü olan,
  • Kendisi veya eşinin hastanede tedavi gören birinci derece yakınına ya da kardeşine refakat edecek olan (En fazla 2 kişi),
  • Bulunduğu şehre son 5 gün içerisinde gelmiş olmakla beraber kalacak yeri olmayıp ikamet ettikleri yerleşim yerlerine dönmek isteyen (5 gün içinde geldiğini yolculuk bileti, geldiği araç plakası, seyahatini gösteren başkaca belge ve bilgi ile ibraz edenler),
  • ÖSYM tarafından ilan edilen sınavlar ile merkezi düzeyde planlanan sınavlara katılacak olanlar,
  • Askerlik hizmetini tamamlayarak yerleşim yerlerine dönmek isteyen,
  • Özel veya kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı olan ve
  • Ceza infaz kurumlarından salıverilen kişilerin zorunlu hali bulunduğu kabul edilecektir.

Konaklama

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan süre ve günlerce konaklama tesislerinde rezervasyonunuzun bulunması, sokağa çıkma ve/veya şehirler arası seyahat kısıtlamasından muafiyet sağlayacak olup, bu amaçla seyahat edecek kişilerin denetimlerde rezervasyon ve ödeme belgelerini ibraz etmeleri yeterli olacaktır.

T.C İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen “Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri Genelgesi”ne ulaşmak için TIKLAYINIZ.

Destek talepleriniz ve sorularınız için:

Travel@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.