Dünyanın En Çok Turist Çeken 10 Şehri Belli Oldu!

23 Ekim 2023

Dünyanın dört bir yanındaki destinasyonlar hakkında pratik bilgiler ve yardımcı kaynaklar sunan seyahat blog’u Travelness’ın uzman görüşlerine yer vererek yayınladığı son verilere göre dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri belli oldu. Dünyada en çok turist çeken şehir, 22 milyon ziyaretçisiyle Bangkok olurken, listeye Türkiye’den ise iki şehir girmeye hak kazandı.

İstanbul sıralamaya göre dünyada en çok turist çeken şehirler arasında 8. sırada yer alırken, Antalya ise dünyada en çok turist çeken 10. şehir oldu.

Dünyanın en çok turist çeken şehirleri…

10. Antalya, Türkiye (12.31 Milyon Ziyaretçi)

Türk Rivierası’nın kıyısında yer alan büyüleyici güzelliği ile göz kamaştıran şehirlerimizden biri olan Antalya, 12 milyon ziyaretçisi ile listenin 10. sırasında yer alıyor. Ilıman iklim yapısından dolayı da tercih edilebilecek yerler listesinde ilk sırayı alan bu büyüleyici şehir; tarih, kültür ve doğa tutkunları için tam anlamıyla bir cennet.

9. Tokyo, Japonya (12.93 Milyon Ziyaretçi)

Japonya’nın enerjik başkenti Tokyo, sayısız modern ve modaya uygun mağazaya, her türden harika gurme restoranlara ve sayısız turistik yerlere ev sahipliği yapan eşsiz şehirlerden biri. Japonya’nın başkenti olmasının ve kalabalık nüfusunun yanında ekonomi ve kültür merkezi olarak da anılan Tokyo, aynı zamanda Japonya tarihinin ve geleneksel Japonya sanatlarının da doğum yeri. İmparatorluk Sarayı’ndan Sensoji Tapınağı ve Ulusal Müze’ye kadar şehirde gezilecek çok yer, keşfedilecek çok şey var.

8. İstanbul, Türkiye (13.40 Milyon Ziyaretçi)

13 milyon ziyaretçi ile listenin 8. sırasında yer alan Türkiye’nin kültür ve stil başkenti İstanbul; kültürlerin, dinlerin ve insanların iç içe geçerek harmanlandığı büyüleyici şehirlerden bir diğeri. Binlerce yıllık tarihi, birçok uygarlığa ev sahipliği yapması, savaşlara, buluşlara ve dönüm noktalarına şahit olması İstanbul’u adeta bir cazibe merkezi haline getirmekte. İstanbul Tarihi Yarımadası barındığı mimari, dini ve kültürel değerlerle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alıyor.

7. New York, ABD (13.60 Milyon Ziyaretçi)

Farklı kültürleri içinde barındıran hızlı, agresif ve bir o kadar kendine hayran bırakan New York… Dünyanın en büyük metropollerinden biri olan New York, en çok ziyaretçi alan kentlerden de biri. Özellikle ulaşım açısından oldukça geniş bir ağa sahip olan bu kent, gezilip görülmeyi hak eden en güzel yerlerin başında geliyor.

6. Kuala Lumpur, Malezya (13.79 Milyon Ziyaretçi)

Singapur ve Tayland’ın mükemmel bir karışımı olan Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’un canlı enerjisini özümsemek için duyularınızı açmaya hazır olun! Zaman içerisinde bir kasabadan metropole dönüşen bu güzel şehir, yeşil palmiye ormanları ve bir arada barındırdığı kültür harmanı ile ziyaretçilerine benzersiz bir seyahat deneyimi vadediyor.

5. Singapur (14.67 Milyon Ziyaretçi)

Hareketli lokantaları, alışveriş merkezleri ve canlı gece hayatı ile ünlü Singapur, 14 milyon ziyaretçisi ile dünyanın en çok ziyaret edilen şehirleri listesinin 5. sırasında yer alıyor. Hem bağımsız bir devlet, hem de bir metropol şehir olarak ziyaretçilerine eşsiz ve güneşe doyacakları bir macera serisi sunan Singapur, gezilecek yerler bakımından Uzak Doğu’nun kuşkusuz en zengin yerlerinden bir tanesi. Son derece temiz, düzenli ve gelişmiş bir ülke olan Singapur’un özellikle turistler açısından oldukça güvenli sayıldığını da belirtmekte fayda var.

4. Dubai, BAE (15.93 Milyon Ziyaretçi)

Lüks otelleri, gösterişli alışveriş merkezleri, sanat durakları, dudak uçuklatan aktivite seçenekleri, eğlence parkları, tasarım mağazaları, gurme restoranları ve marinası ile Dubai her zaman çok keyifli! İster kumsalda keyif yapıp, denizin tadını çıkarın isterseniz de çöl kumunda board yapın! Burj Al Arab, Palm Jumeirah ve şehir silüetini yakından görmek için jet ski de aklınıza gelmesi gereken bir diğer alternatif.

3. Londra, İngiltere (19.09 Milyon Ziyaretçi)

Çok sayıda tasarım butiğinin yanı sıra büyük mağazalarıyla moda tutkunları için popüler alışveriş destinasyonlarından biri de, Londra. Dünyanın en ünlü ve lüks mağaza zincirlerine ev sahipliği yapan bu şehrin tarihi mimarisi, sanatı ve özel tasarımlarının büyüsü karşısında hayran kalmamak imkansız.

2. Paris, Fransa (19.10 Milyon Ziyaretçi)

Dünyanın en gözde şehirlerinden biri olan Paris; dünyanın en çok ziyaret edilen ikinci, Avrupa’nın ise en çok ziyaret edilen birinci şehri. Çok kültürlü yapısına rağmen geleneklerine sıkı sıkıya bağlı olan, kendi hayat akışını koruyabilen Paris, yaşam maliyeti olarak pek uygun görünmese de tarihi, sanatı, kültürü ve mutfağı ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken dopdolu şehirlerden biri.

1. Bangkok, Tayland (22.78 Milyon Ziyaretçi)

Tay dilinde “Melekler Şehri” anlamına gelen Bangkok; renkli yaşantısı, kültürel durakları ve eğlenceli merkezleri ile turistik cazibesini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. 22 milyon ziyaretçisi ile listesinin ilk sırasında yer alan başkent Bangkok’un her köşesi tapınaklar ve ilginç yapıdaki tarihi eserlerle dolu. Sanatı ve eğlenceyi bir arada yaşatan ve günün 24 saati ritmini korumayı başaran Bangkok gizemli bir nehrin kenarına dizilmiş yükselen gökdelenleri, her köşe başında karşınıza çıkan görkemli tapınakları, rengarenk tropik çiçekleri ve her kesimden insanın doldurduğu “uyumayan” sokakları ile kesinlikle keşfe değer.

 

Travelness’ın yayınladığı son verilere göre Dünya’nın en çok ziyaret edilen şehirlerinin yer aldığı listenin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Size Özel Seyahat Programı için:
travel@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.