COVID-19 Aşıları Tamamlananlar İçin Kamboçya Seyahatleri Başladı!

24 Kasım 2021

Güneydoğu Asya’nın egzotik ülkesi Kamboçya, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat kısıtlamalarını 15 Kasım 2021 tarihinden itibaren 2 doz Covid-19 Aşı (Biontech ve/veya Sinovac) süreci en az 14 gün önce tamamlanmış tüm ziyaretçiler için kaldırdı.

15 Kasım 2021 tarihi itibariyle 2 doz Covid-19 Aşı süreci en az 14 gün önce tamamlanmış Türk vatandaşları, yetkili makamlar tarafından verilmiş Covid-19 aşı sertifikası ve son 72 saat içinde yapılan negatif PCR test sonucu ile beraber en az 50.000 dolar teminatlı sağlık sigortasıyla Kamboçya’ya seyahat edebiliyor.

Türkiye’den Kamboçya’ya seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’den Kamboçya’ya seyahat etmek isteyen ve COVID-19 aşısı tamamlanmış kişilerin, ülkeye girişi sırasında ilgili kurumlar tarafından en fazla 72 saat önce yapıldığını gösteren negatif PCR test sonucunu ibraz etmesi gerekmektedir.

Kamboçya’da kabul edilen aşılar şu an için Kamboçya Sağlık Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer/Biontech, Moderna, Astra – Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

AŞI BELGESİ İLE:

  • Tüm yolcuların, Kamboçya’ya varmadan en fazla 72 saat içinde yetkili sağlık makamları tarafından verilmiş bir Covid-19 negatif PCR testi sertifikasına sahip olması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, aşılanma sürecini tamamlamak için gereken, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlenmiş bir aşı belgesi ile Kamboçya’ya seyahat edilebiliyor. Kamboçya’ya girişte sağlık ve göçmenlik şartlarını yerine getiren tam aşılı yolcular, Kamboçya’ya vardıklarında gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren orijinal aşı sertifikalarını veya kartlarını fotokopisi ile birlikte Kamboçya Sağlık Bakanlığı yetkililerine ibraz etmelidir. Pfizer/Biontech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir.
  • Başvuru sahibi başına COVID-19 için sağlık ve tedavi masraflarını kapsayan, Kamboçya’daki tüm süre boyunca teminatın 50.000 USD’den az olmadığı açıkça tanımlanmış, İngilizce olarak düzenlenen sigorta poliçesinin kopyasını sunmalıdır. Sigorta paketi ile ilgili detaylı bilgiye https://www.forteinsurance.com/covid-19-insurance/ adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Kamboçya’ya girişte de tam aşılı turistlerin havalimanında Covid-19 Antigen Rapid Test  ( Antijen hızlı test ) yaptırması ve sonuçlarını belirlenen alanlarda bekledikten sonra test sonucu negatif ise Kamboçya yı keşfetmek amaçlı havalimanından ayrılması , pozitif ise tedavi merkezine yönlendirilmesi gerekmektedir.
  • Kamboçya elektronik online vizesini almak için https://www.evisa.gov.kh adresini ziyaret edebilirsiniz.

Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler:

  • Aşı belgesi hamilinin Adı Soyadı ve Doğum Tarihi
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi belirtilecektir
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri

Belgeler İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca düzenlenmelidir. Belgenin bu dillerde düzenlenememesi halinde belge, resmi bir kurum tarafından yapılmış İngilizce’ye çevirisi ile birlikte sunulmalıdır.

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

  • 2 doz Covid-19 aşı süreci henüz tamamlanmayanlar ilk biniş noktasından hareketten en fazla 48 saat önce yapılmış bir Covid-19 PCR veya RT-PCR negatif testi sunmalıdır.
  • Tam aşısı bulunmayan kişiler, hükümet tarafından zorunlu kılınan 14 günlük karantina uygulamasına tabii tutulmaktadır.

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

 

 

 

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.