Bali Karantina Zorunluluğunu Kaldırarak Kapı Vizesi Uygulamasını Yeniden Başlattı!

28 Mart 2022

2019 Seyahat Trendleri

Endonezya’nın cennet adası Bali, COVID-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat kısıtlamalarını hafifleterek Bali seyahatlerinin önünü açtı! 07 Mart 2022 tarihinden itibaren tam doz aşılı (Ülkeye giriş için aşı gereksinimi 2 aşı olarak revize edildi) tüm ziyaretçiler için karantina zorunluluğunu kaldırarak, Türkiye dahil 23 ülke için Bali’ye girişte kapı vizesi uygulamasını yeniden başlattı. İlk 3 gece aynı otelde konaklama şartı ve 3. gün yapılacak PCR Testi gerekliliği kaldırıldı.

2 doz aşı süreci tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş, en az 6 ay geçerli pasaportu olan Türk vatandaşları karantina zorunluluğu olmaksızın Bali’ye giriş yapabiliyor. Ülkeye giriş için tüm misafirlerden Negatif PCR Test sonucu talep ediliyor.

Türkiye’den Bali’ye seyahat ederken vize başvurusu yapma gerekliliği kaldırılmış olup, kapı vizesi uygulaması tekrar başlamıştır.  Jakarta ve Endonezya’nın diğer bölgeleri için de karantina kuralı kaldırılmıştır.

Türkiye’den Bali’ye Seyahat Ediyorum, Girişte Aranan Şartlar Nelerdir?

Türkiye’den cennet ada Bali’ye seyahat etmek isteyen COVID-19 aşı süreci tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş, en az 6 ay geçerli pasaportu olan Türk vatandaşları karantina zorunluluğu olmaksızın Bali’ye giriş yapabilmektedir. Ülkeye giriş için tüm misafirlerden Negatif PCR Test sonucu talep edilmektedir. Testin örneği kalkıştan en fazla 48 saat önce olmalı ve form İngilizce olmalıdır.

Bali’de kabul edilen aşılar şu an için Bali Halk Sağlığı Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer-BionTech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

Bali’ye gelen kişiler aşağıdaki koşulları yerine getirmeleri durumunda Bali’ye karantina koşulu olmaksızın seyahat edebilecektir.

Bali’ye Kimler Seyahat Edebilir?

  • 2 doz aşısı tamamlanmış ve üzerinden en az 14 gün geçmiş yolcular
  • En az 6 ay geçerli pasaportu olan yolcular
  • Covid-19 geçirildiğine dair rapor aşı gereksinimlerini etkilemez.

Çocuklar için;

  • 12 yaş ve üzeri çocuklar yetişkin olarak sayılacağı için ülkeye giriş yapabilmesi için 2 aşının üzerinden 14 gün geçmiş olmalıdır.
  • 0 – 11,99 yaş arası henüz aşı olmamış çocuklar negatif PCR testi sonucu ibraz etmelidir. Testin örneği kalkıştan en fazla 48 saat önce alınmış olmalıdır.

Karantinaya girmek gerekir mi?

2 doz aşısı tamamlanmış ve üzerinden 14 gün geçmiş yolcular için karantina kuralı yoktur. Ancak ilk 3 gece / 4 gün aynı otelde kalınması şartı kaldırılmıştır. Varış günü havalimanında yapılacak PCR test sonucu çıkana kadar yolcuların odalarında kalmaları istenir. Genellikle en fazla yarım gün içinde sonuçlar çıkmaktadır. Bu test ücretlidir ve rezervasyonu yapılmalıdır. 3. gün yapılacak 2. PCR testi ise kaldırılmıştır.

hanging gardens bali

Bali’ye Seyahat Ederken Hangi Belgelere İhtiyacım Var?

Kapı vizesi uygulaması tekrar başlamış olup kişi başı yaklaşık 35 USD (500.000 IDR) karşılığında varışta temin edilebilir. Verilecek vize 30 gün kalışlar için geçerlidir ve tek girişlidir. Ödemeler kredi kartı ya da nakit olarak yapılabilir. USD ya da EUR ile ödeme yapılabilir, günlük kur ile hesaplanacaktır.

  • Otel Rezervasyon Belgesi ve Varış Günü Havalimanı – Otel Transferi Belgesi
  • Uçak Biletleri
  • Seyahat başlangıç tarihi itibariyle 6 ay geçerliliği olan pasaport
  • Yaşa bakılmaksızın bebekler de dahil tüm yolcular için İngilizce Negatif Covid-19 PCR Test sonucu gereklidir. Kalkıştan 48 saat önce yapılmış olmalıdır.
  • Covid-19 kapsamlı en az 25.000 USD’lik Seyahat Sağlık Sigortası
  • Varış günü yapılacak PCR testi randevusu ve ödeme dekontu
  • 2 Doz aşının tamamlandığını gösteren İngilizce aşı kartı sistem onayı https://vaksinln.dto.kemkes.go.id/sign/in
  • Elektronik Gümrük Formu doldurulmuş olmalıdır.
  • Peduli Lindungi uygulaması yüklenmiş olmalıdır. Havalimanı yetkilileri de varışta yardımcı olacaktır. Kayıt yapılmalıdır ve misafir ulaşılabilir olmalıdır (Hayat Eve Sığar uygulamasının oldukça benzeridir)

PCR Testi İçin Detaylar

 VARIŞ

  • Bali’ye seyahat eden tüm yolcular varışta havalimanında PCR testi yaptırmalıdır. Bu testin randevusu aşağıdaki link üzerinden daha önce oluşturulmalı ve ödemesi yapılmış olmalıdır. Ücreti kişi başı yaklaşık 21 USD’dir (295.000 IDR) https://balitourismhospitality.com/
  • Bu testin sonucu çıkana kadar yolculardan odalarında kalmaları istenir. (3-6 saat arasında sonuçlar ulaşmaktadır)
  • Testi negatif çıkan yolcular diledikleri şekilde seyahatlerine devam edebilirler. Testi pozitif çıkan yolcular herhangi bir semptomu yoksa veya semptomları hafifse karantina otellerinde 5 günlük karantinaya girmelidir. (Desa Pramana Swan veya Hotel Max şu an kullanılan karantina otelleridir) 5. Gün yapılacak test negatif çıkarsa yolcu 6. Gün seyahatine devam edebilecektir. Bu test de ücretli olacaktır.
  • 3.Gün yapılacak PCR testi kaldırılmıştır.

DÖNÜŞ İÇİN DETAYLAR

Türkiye’ye dönüşlerde Türk Hava Yolları, Emirates ve Qatar Hava Yolları ve Singapore Hava Yolları ile seyahat eden misafirler;

  • Seyahatten en az 14 gün önce 2 doz aşı işlemi tamamlanmış ise Türkiye’ye dönüşlerde PCR testi gerekliliği bulunmamaktadır.
  • 2 doz aşı işlemi tamamlanmamış ya da 2. aşının üzerinden 14 gün geçmemiş misafirler eğer 6 ay içerisinde COVİD-19 geçirdiyse bunu belgelemesi durumunda girişte gereken PCR testinden muaf olacaktır.
  • 12 yaş altı yolcular PCR testinden muaftır.
  • Türkiye’ye dönüşlerde aşağıdaki link üzerinden Türkiye Giriş Formunu doldurmanız ve verilecek barkodu saklamanız gerekecektir. Form seyahatten önceki son 72 saat içinde doldurulmalıdır. 6 yaş ve üzeri tüm yolcular için zorunludur. https://register.health.gov.tr/

COVID-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: Vize.Bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.