Mauritius Seyahat Kısıtlamaları 1 Ekim’de Kaldırılıyor!

31 August 2021

Hint Okyanusu’nun incisi Mauritius, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat kısıtlamalarını 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren tam doz aşısını olan tüm ziyaretçiler için kaldırıyor!

1 Ekim 2021 tarihinden itibaren 2 doz COVID-19 Aşı (Biontech ve/veya Sinovac) süreci en az 14 gün önce tamamlanmış Türk Vatandaşları Mauritius’a herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edebilecek. Mauritius, Türk vatandaşlarına vize uygulamadığından, Mauritius seyahatinizi en az 6 ay geçerli olan pasaportunuzla gerçekleştirebilirsiniz.

Türkiye’den Mauritius’a seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Türkiye’den Hint Okyanusu’nun incisi Mauritius’a seyahat etmek isteyen ve COVİD-19 aşısı tamamlanmış kişilerin, ülkeye girişi sırasında ilgili kurumlar tarafından en fazla 72 saat önce yapıldığını gösteren negatif PCR test sonucunu da ibraz etmesi gerekmektedir.

Mauritius’da kabul edilen aşılar şu an için Mauritius Halk Sağlığı Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreten firmalar Pfizer-Biontech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

AŞI BELGESİ İLE:

  • Mauritius’a girişlerde Halk Sağlığı Covid-19 Yolcu Beyan Formunun doldurulması gerekmektedir.
  • Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, aşılanma sürecini tamamlamak için gereken, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlenmiş bir aşı belgesi ile Mauritius’a seyahat edilebilir.
  • Mauritius’a girişte Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış Covid-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir. Pfizer/Biontech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir.

Aşı Belgesinde Olması Gereken Bilgiler:

  • Aşı belgesi hamilinin Adı Soyadı ve Doğum Tarihi
  • Aşı tarihi, alınan son doz tarihi belirtilecektir
  • Uygulanan aşı türü
  • Uygulanan doz sayısı / gerekli tüm dozlar
  • Belgeyi düzenleyen ülke
  • Aşı belgesini düzenleyen kurum bilgileri

Belgeler İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca veya İspanyolca düzenlenmelidir. Belgenin bu dillerde düzenlenememesi halinde belge, resmi bir kurum tarafından yapılmış İngilizce’ye çevirisi ile birlikte sunulmalıdır.

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

1 Eylül 2021 tarihine kadar tam doz aşısını yaptırmamış olan ziyaretçiler, 14 gün boyunca adadaki özel karantina otellerinde kalıp, 7. ve 14. günlerde yaptırdıkları PCR testinin negatif çıkması sonucunda otelin dışına çıkıp gezebileceklerdir.

Bu kural 1 – 30 Eylül 2021 tarihleri arasında 7 güne düşecek ve 7. günün sonunda yaptırdıkları PCR testinin negatif çıkması sonucunda otelin dışına çıkış serbestçe dolaşabileceklerdir.

Mauritius Hakkında

Hint Okyanusu üzerinde yer alan Mauritius dillere destan doğal güzellikleri ile ün yapmış bir ada. Bu cennet adada ömrünüz boyunca ilk kez karşılaşacağınız bitki ve hayvan türlerine rastlamanız mümkün. Metrelerce dibini görebildiğiniz masmavi suları ve muhteşem kumsalları ile Mauritus demek bitmeyen bir yaz demek!

mauriitus

  • Mauritius adası balayı seyahatleri için muhteşem bir seçim. Keşfedilmemiş koyları ve koloniyel dönemden kalma nostaljik sokakları ile Mauritius son derece romantik bir atmosfere sahip! Doğal ortamı bozulmamış bir plajda güneşlenebilir, tropik bir lagünün sıcak sularında yelken kullanabilir, mercan resiflerinde dalış yapabilirsiniz.
  • Mauritius yıllar yılı pek çok ülkenin sömürgesi olduğu için çok kültürlü bir yapıya sahip. Bu durum da adada hatırı sayılır bir mutfak kültürü yaratmış. Adada birbirinden güzel İtalyan, Portekiz, Fransız ve Hint restoranları bulabilirsiniz.

  • Adanın en çok ziyaretçi çeken noktalardan biri olan, bir jeoloji mucizesi olarak kabul edilen, yedi ayrı rengin birleştiği kum tepelerinden oluşan ‘Chamarel’in Renkli Toprakları’ kızıldan, pembeye, sarıdan yeşile hatta mora doğru uzanan bir renk yelpazesiyle ziyaretçilerini büyülüyor. Diğer bir şahane fotoğraf durağı ise Rodrigues Lagünü.
  • Ülkenin bir ucundan diğerine iki saatte gidebilirsiniz. Böylece tüm adayı kapsayan bir gezi mümkün.
  • Müzik ve dans tutkunu iseniz Afrika kökenli Sega dansları ile keyifli bir seyahat geçirebilirsiniz. Geceleri sahilde yakılan ateş etrafında yapılan bu dans, mistik bir ritüele dönüşüyor.

  • Seyahatlerinizde spor önemliyse doğru adrestesiniz. Zira Mauritius golf oynamak isteyenler için tam bir cennet. Ayrıca dalış için de muhteşem bir deniz altına sahip.
  • Mauritius’un simgesi Dodo Kuşu. Bir de üzücü bir hikâyesi var. Dodo, tombik, iri cüsseli, kısa kanatlı, kıvrık gagalı Mauritius’a özgü bir kuş. Bu kuş türünden ilk kez ada keşfedildikten sonra haberdar olunmuş ve bu kuşa ‘Dodo’ adını vermişler. Çünkü Dodo, ‘aptal’ demekmiş. Dodo, onlardan kaçmıyor, uçamıyor ve kolayca av oluyormuş. Çok değil bir yüzyıl içinde de Dodo’nun nesli tüketilmiş! Adanın her yerinde Dodo kuşunun simgesini görebilirsiniz.

  • Mauritius’un nefes kesen bir başka doğa harikası da denizaltı şelalesi… Dünyada çok nadir olan bu illüzyon bu adada da mevcut. Gerçekten görülmesi gereken, nefes kesen bir doğa olayı…
  • Afrika kıtasında Johennesburg’dan sonra ki ikinci önemli liman kenti olan Port Louis’i de mutlaka görmelisiniz. Ayrıca Port Louis adanın da başkenti.

 

COVİD-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

 

JULES VERNE TRAVEL

How Can We Help You?

How Can We Help You?

    Among the data you have conveyed to us within the scope of your message; Since there are no data on race, ethnicity, political thought, philosophical belief, religion, sect or other beliefs, clothing, membership in associations, foundations or trade unions, health, sexual life, criminal convictions and security measures, biometric and genetic data Please make sure.
    *Required fields
    Your information security is important to us, so we offer 100% privacy.

    Explicit Consent Text Regarding the Processing of Personal Data

    If you have given your consent, your personal data will be transferred to ABH Tourism Representative and Trade Inc.- (by JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL);

    We offer our products and services according to your tastes, usage habits and needs. customized and recommended to you; conducting analysis, segmentation or targeting studies; special product or service offers, new product announcements, campaigns, promotions execution of presentation and other marketing activities; survey and customer satisfaction measurement carrying out the works and communicating with you electronically within this scope with our third party suppliers that can be processed for the purposes of can be shared.