Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Seyahat Prosedürleri Güncellendi

28 February 2022

 

Lüzinyan, Venedik, Osmanlı ve İngiliz dönemlerinden izler taşıyan mimarisi, Akdeniz’in gizemli hikayelerine ev sahipliği yapması ve eğlenceli gece hayatı ile göz kamaştıran Kuzey Kıbrıs, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında uyguladığı seyahat prosedürlerini güncelledi.

06 Eylül 2021 tarihinden itibaren 2 doz COVID-19 Aşı (Biontech ve/veya Sinovac) süreci en az 14 gün önce tamamlanmış Türk vatandaşları Kuzey Kıbrıs’a herhangi bir kısıtlama olmadan seyahat edebilecek.

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a seyahat ediyorum, girişte aranan şartlar nelerdir?

Akdeniz’in cennet adası Kuzey Kıbrıs’a havayolu, denizyolu ve ada dışından gelip, karayolu sınır kapılarını kullanarak giriş yapacak olan Türk vatandaşlarının; ilgili kurumlar tarafından 72 saat önce yapıldığını gösteren negatif PCR test sonucu ile birlikte adapass.gov.ct.tr sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunu doldurarak, ibraz etmeleri gerekmektedir.

Kuzey Kıbrıs’da kabul edilen aşılar şu an için KKTC Sağlık Bakanlığı veya Dünya Sağlık Örgütü’nün acil kullanım onayını alanlar olacaktır. Şu anda ilgili aşıları üreteler firmalar; Pfizer-BionTech, Moderna, Astra-Zeneca, Jansen/Johnson&Johnson, Sinovac ve Sinopharm’dır.

AŞI BELGESİ İLE:

  • 06 Eylül 2021 tarihinden itibaren, Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, aşılanma sürecini tamamlamak için gereken, son uygulanan aşı dozundan 14 gün sonra düzenlenmiş bir aşı belgesi ile Kuzey Kıbrıs’a seyahat edilebiliyor.
  • Kuzey Kıbrıs’a girişte Türkiye Cumhuriyeti yetkili makamları tarafından, gerekli son aşılama dozunun yapıldığını gösteren dijital veya kağıt formatta hazırlanmış Covid-19 aşı belgesi ibraz edilmelidir. Pfizer/BionTech ve Sinovac aşı belgeleri geçerlidir.
  • Covid-19 hastalığını geçirmiş ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilerin 1 doz aşı yaptırmaları halinde aşılı kişi olarak değerlendirilecektir.
  • Kuzey Kıbrıs’a girişlerde adapass. gov.ct.tr sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunun doldurulması gerekmektedir. Siteye giriş yapan;
    KKTC vatandaşları “ADAPASS”
    TC vatandaşları “HEALTHPASS”
    AB vatandaşları “GREENPASS”
    UK vatandaşları “NHS QR Kodlu Evrak”
    ve diğer ülke vatandaşlarının geçerli aşı kartları ve/veya PCR test sonuçlarını uygulamada belirtilen bölüme eklemeleri gerekmektedir. Eklenen evraklar, Kuzey Kıbrıs’a girişte kontrol edileceği için seyahat edecek kişilerin evraklarını yanlarında getirmeleri gerekmektedir.
  • Tam aşılı vasileri ile seyahat eden 18 yaşından küçük aşısız çocuk ve gençler herhangi bir özel gereklilik olmaksızın Kuzey Kıbrıs’a girebilirler.

AŞI BELGESİ OLMAKSIZIN:

  • Son 6 ay içinde Covid-19 test sonucu pozitif olan yolcular hastalığı geçirdiklerine dair belge ile Kuzey Kıbrıs’a seyahat edebilecek.
  • Kuzey Kıbrıs’a girişlerde adapass.gov.ct.tr sitesindeki Dijital Giriş Kayıt Formunun doldurulması gerekmektedir.

ÜLKE RENKLERİNE GÖRE UYGULANACAK KURALLAR

Kuzey Kıbrıs’a giriş kriterleri ülke renklerine göre olup, kriterlerde belirtilen renkler her hafta güncellenecektir. Buna göre;

  • Son 14 gün içerisinde koyu kırmızı renkteki ülkelere seyahat geçmişi olan kişilerin, Kuzey Kıbrıs’a girişi yasaktır. KKTC vatandaşları, son 72 saat ve adaya girişte negatif PCR test sonucu ve 14 gün karantina şartı ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yapabileceklerdir. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından bildirilecek öğrenci belgesi ibraz edecek veya yeni öğrenci kaydı yapacak Koyu Kırmızı ülkelerden gelecek kişiler 14 gün süre ile karantinada kalmaları koşuluyla ülkeye giriş yapabileceklerdir.
  • Kırmızı renkteki ülke vatandaşlarından aşılı veya hastalığı geçirmiş olan kişiler, yolculuktan 72 saat önce negatif PCR test sonucu ve 5 gün karantina şartı ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yapabileceklerdir. Aşısız kişilerin yolculuktan 72 saat önce negatif PCR test sonucunu ibraz ederek, 7 gün karantina şartı ile Kuzey Kıbrıs’a girişine izin verilecektir. Bu ülkelerden gelecek kişilere aşılı olup olmadığına bakılmaksızın tüm giriş kapılarında Covid-19 testleri uygulanacaktır.
  • Turuncu renkteki ülke vatandaşlarından aşılı veya hastalığı geçirmiş olan kişiler, yolculuktan 72 saat önce negatif PCR test sonucu ve karantina şartı olmaksızın Kuzey Kıbrıs’a giriş yapabileceklerdir. Aşısız kişilerin yolculuktan 72 saat önce negatif PCR test sonucunu ibraz ederek, 5 gün karantina şartı ile Kuzey Kıbrıs’a girişine izin verilecektir. Bu ülkelerden gelecek kişilerin sadece aşısız olanlara tüm giriş kapılarında Covid-19 testleri uygulanacaktır.
  • Yeşil renkteki ülke vatandaşlarından aşılı veya hastalığı geçirmiş olan kişiler, herhangi bir kısıtlama olmaksızın Kuzey Kıbrıs’a giriş yapabileceklerdir. Aşısız kişilerin yolculuktan 72 saat önce negatif PCR test sonucunu ibraz ederek, karantina şartı olmaksızın Kuzey Kıbrıs’a girişine izin verilecektir. Bu ülkelerden gelecek kişilere kapılarda Covid-19 testi uygulanmayacaktır.
  • Gri renkteki ülke vatandaşlarından aşılı olup olmadığına bakılmaksızın, yolculuktan 72 saat önce negatif PCR test sonucunu ibraz ederek, 14 gün karantina şartı ile Kuzey Kıbrıs’a girişine izin verilecektir.

Kuzey Kıbrıs’a girişte doldurulması gereken belge ve formlar

Kuzey Kıbrıs’a havayolu, deniz yolu ve ada dışından gelip, karayolu sınır kapılarını kullanarak giriş yapacak Türk vatandaşları, son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu ve adapass.gov.ct.tr web sayfasından yolcu formu doldurarak, ibraz etmelidir. Form doldurulunca, sistem otomatik olarak kişiselleştirilmiş bir QR kodu oluşturur. Bu QR kodunu, yolcunun biniş yapmadan önce taşıma şirketine ve Kuzey Kıbrıs’a giriş noktasındaki sağlık kontrollerine sunması gerekir. Siteye bilgilerini eklemeyen ve QR kodu almayan kişiler, Kuzey Kıbrıs’a giriş yapamayacaktır.

Health Pass Nedir?

Health Pass; aşı, test ve bağışıklık sertifikalarınızı uluslararası standartlarda saklayabileceğiniz ve seyahat esnasında kolaylıkla kullanabilecek bir uygulamadır.

E-Nabız uygulaması üzerinden aşı, test ve bağışıklık bilgilerinizi Health Pass uygulamasına aktarıp sertifikaya dönüştürebilir, ürettiğiniz sertifikaları telefonunuz üzerinde güvenli şekilde saklayabilirsiniz. Health Pass, uluslararası seyahatin hızlı ve güvenilir şekilde ilerlemesi ve ülkeleri arası pandemi ile mücadeledeki iş birliklerini kolaylaştırmak amacıyla geliştirilmiştir.

Avrupa Birliği tarafından yayınlanan Digital Green Certificate standardı ile uyumludur. Test, aşı, bağışıklık verilerinin laboratuvarlar, denetleyiciler ve yolcular arasındaki güvenli akışını yönetmeyi ve doğrulamayı hedeflemektedir.

COVİD-19 tedbirleri kapsamında ülkelerin giriş kuralları, ülkelerin resmi mercileri tarafından günlük veya anlık olarak değiştirilebilmektedir.

Seyahat etmek istediğiniz destinasyona ilişkin bilgi ve sorularınız için: travel@julesverne.com.tr

Vize ile ilgili detaylı bilgi ve sorularınız için: vize.bolumu@julesverne.com.tr

JULES VERNE TRAVEL

How Can We Help You?

How Can We Help You?

    Among the data you have conveyed to us within the scope of your message; Since there are no data on race, ethnicity, political thought, philosophical belief, religion, sect or other beliefs, clothing, membership in associations, foundations or trade unions, health, sexual life, criminal convictions and security measures, biometric and genetic data Please make sure.
    *Required fields
    Your information security is important to us, so we offer 100% privacy.

    Explicit Consent Text Regarding the Processing of Personal Data

    If you have given your consent, your personal data will be transferred to ABH Tourism Representative and Trade Inc.- (by JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL);

    We offer our products and services according to your tastes, usage habits and needs. customized and recommended to you; conducting analysis, segmentation or targeting studies; special product or service offers, new product announcements, campaigns, promotions execution of presentation and other marketing activities; survey and customer satisfaction measurement carrying out the works and communicating with you electronically within this scope with our third party suppliers that can be processed for the purposes of can be shared.