Heredot’un “en güzel gökyüzü altında ve en güzel iklimde kurulan” yer olarak betimlediği Alaçatı’da, bambaşka bir deneyim sizleri bekliyor…
Alaçatı Ot Festivali
Lavanta kokan sokakları, beyaz boyalı taş evleri ile cıvıl cıvıl rengarenk Alaçatı bu yıl sekizincisi düzenlenecek Ot Festivali ile daha da şenleniyor… Kaynatılmış reçellerin, bin bir otla yapılmış yemeklerin, böreklerin üzerine serpilmiş çörek otlarının kokusunun karıştığı festivalde otları tanıma ve toplama gezilerinden yemek atölyelerine, yabani ot ve bitkilerle beslenme seminerlerinden, konserlere birçok etkinlik sizleri bekliyor!
La Mia Casa
Alaçatı merkezde, festival alanına yürüyerek 7-8 dakikada ulaşılabilen La Mia Casa Butik otel sadece sizlere hizmet verebilmek için ayrıldı. Çam ormanları, bağlarla çevrili vadileri, zeytinlikleri, tarih kokan sokakları ile birçok kültüre ev sahipliği yapmış Alaçatı’da lezzet ve sağlık deposu Ege Otları deneyiminden sonra URLA bağ gezisi ve şarap tadımı sizleri bekliyor!
Osman Sezener
Türk mutfağına yeni yorumlar getiren, bu lezzetleri dünya mutfağıyla da birleştiren İzmirli şef Osman Sezener eşliğinde “Ege Otlarının Büyülü Dünyası”na yolculuğa ne dersiniz?Urla’daki Venedik Çiftiği’nde Michelin yıldızlı restoranlarda şeflik yapmış, dünyanın en iyi 3 aşçılık okulundan biri olan ABD’deki French Culinary Institute’de aşçılık eğitimi almış şef Osman Sezener ile lezzet ve şifa deposu Ege Otlarını tanıyıp, nasıl pişirebileceğinizi deneyimleyip, tadabileceksiniz. Venedik Çiftliği’nde mis kokulu zeytinliklerde gezip, zeytinyağı tanklarından tadım yapmak, ev yapımı şaraplar eşliğinde, Ege’ye özel lezzetler ile muhteşem bir yemek için bize katılın…
Şef Osman Sezener Hakkında:
Michelin yıldızlı restoranlarda şeflik yapmış, dünyanın en iyi 3 aşçılık okulundan biri olan ABD’deki French Culinary Institute’de aşçılık eğitimi almış şef Osman Sezener yurtiçi ve dışında Michelin yıldızlı ve lokal restoranlarda şeflik yapmıştır. Grand Diplome Classical Culinary Arts ve Fundemantals of Wine, Institute of Culinary Education New York, Techniques of Italian Cuisine eğitimleri ile İtalyan mutfağı ve şarap konusunda da kendini geliştirmiştir. Eğitimleri sırasında ve sonrasında Çırağan Palace Hotel Kempinski, Avoce restaurant New York, Le cirque Restaurant New York,Tava Restaurant New York, Sunset Grill&Bar İstanbul’da çeşitli görevler almıştır. Dünya aşçılar birliği,slow food, Chaine des rotisseurs(gastronomi birliği rotisörler zinciri derneği) ve Enternasyonal mutfak profesyonelleri derneklerine üyedir. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü’nde 2010 yılından itibaren öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır. Halen Ristorante Pizzeria Venedik ve Pizza Venedik Express’te chef/owner olarak çalışmalarını sürdürmektedir.