2019 Yılının En Popüler Kayak Merkezleri

08 Ocak 2019

Yılın en beyaz ve kış sporları için en heyecan verici dönemi başladı. Karlı havalar şehirlerde de kendini göstermeye başladığına göre kayak tatili planlarına başlayabiliriz. Pürüzsüz pistler, dağ evi konsepti lüks oteller, après-ski etkinlikler, 2000 metre yükseklikte gerçekleşen akşamüstü partileri, gece eğlenceleri, mağazalar… 2019 yılında da hem kayak hem eğlence arayanları düşünerek dünyanın en popüler kayak merkezlerini hazırladık. Megève ‘den Val d’Anniviers’e, Val d’Isere’den Kitzbühel’e, Cortina d’Ampezzo’dan St Anton’a 2019 kayak merkezleri rehberi…

Val d’Isère, Fransa

Profesyonel kayakçılar için sunduğu pistlerde ve yeni başlayanlar için uygun yamaçlarda, Michelin yıldızlı gastronomi ve çiftlik evi yemeklerinde, dinlendirici kaplıcalarda ve dizginlenmemiş gece hayatında Val d’Isère gerçek söz sahibi. Hem şık hem geleneksel ambiyansı, bir yanda hızlı temposu ve rahat hissettiren yaşamıyla kış aylarının gözde kayak merkezi olmayı hak ediyor. Bir Alp köyünün tüm büyüsüne sahip olan Val d’Isère pistleri ikisi tesisten doğrudan ulaşılabilecek dört sektöre ayrılıyor. Pistler arası geçiş kolaylığı sağlayan Val d’Isère aynı zamanda komşusu olan Tignes ile pist bağlantıları da sunuyor.

St Anton, Avusturya

Dünyanın gelişmiş kayakçıları ve snowboardcuları tarafından en iyi kayak merkezleri arasında gösterilen St. Anton, geniş Alberg kayak alanı ve birbiri ile bağlantılı liftleriyle her zaman popülerliğini koruyor. Toplamda 340 km uzunluğunda pist ve 200 km kapalı pist sunan St. Anton modern kayak dünyasının doğum yeri olarak kabul ediliyor. 960’lı yıllara kadar kayak dünyasının parti başkenti olarak bilinen St. Anton’da après-ski eğlenceleri bugün de aynı hareketliliğiyle devam ediyor. Geleneksel Tirol köyü mimarisi ve bembeyaz pistlerinin ortasında akşamüstü başlayan eğlenceleri gecenin ilerleyen saatlerinde de devam ediyor.

Val d’Anniviers, İsviçre 

Milano ve Lyon’dan yaklaşık 3 saat uzaklıktaki İsviçre’nin gizli vadisi Val d’Anniviers adını Latince’de yıl boyunca seyahat eden gezginler anlamına gelen “anni” kelimesinden alıyor. Komşusu olan Valais kayak merkezinin kalabalığının tam aksine sakin bir ambiyans sunan Val d’Anniviers, ulaşımın kolay olmaması sayesinde dinginliğini korumayı başarıyor. Çam ve karaçamlarla kaplı olan vadi koyu ahşap renkli dağ evleri ve 4000 metrelik zirvelere karşı konumlanan köyleriyle kartpostal gibi görünüyor.

Méribel, Fransa

Fransız Alplerinin ünü malum. Meşhur Courchevel ve Val Thorens kayak merkezleri arasındaki vadide yer alan Méribel, Les 3 Vallées kayak alanının tam kalbinde konumlanıyor. 150 km uzunluğunda pistleri olan Méribel özellikle Avrupalı kayak severlerin yoğun ilgisiyle dolup taşıyor. Meribel Village, Meribel Centre ve Meribel Mottaret üç ana köyden oluşan kayak merkezinde; kasaba merkezleri arasında ücretsiz ring otobüsler dolaşıyor. Après-ski aktiviteleri sayesinde kayak dışında da hareketli ve renkli bir kasaba hayatının sizi beklediğini de ekleyelim.

St. Moritz, İsviçre

Doğu Alplerinin lüks destinasyonu St. Moritz, İsviçre Engadine Vadisi’nde kurulmuş. St. Moritz’i bu kadar çekici kılan birçok özellik var. 1864 yılında kurulan kayak merkezi Saint-Moritz-Dorf ve Saint-Moritz-Bad kasabalarından oluşuyor. Kayak pistleri dışında termal kaplıcaları, göl manzarası, donmuş göl üzerinde oynanan polo ve lüks mağazalarıyla şehir hayatına yaklaşan bir kayak kasabası St. Moritz. Ayrıca, yılın 320 gününü güneşli geçirmesi, kışın pistlerde kayarken bile güneşin içinizi ısıtan görüntüsünden mahrum kalmıyor oluşunuz en büyük artısı.

Kitzbühel, Avusturya

Avusturya’nın batısında, Tirol eyaletinde konumlanan Kitzbühel orijinalliğini koruyan, sevimli bir Ortaçağ kasabası. Çevresindeki diğer kasabalara kıyasla elitlerin daha çok tercih ettiği kasaba merkezinde lüks mağazalar eksik olmuyor. 160 km uzunluğundaki pistleri sayesinde kış mevsiminde kayak sporunun vazgeçilmez adreslerinden biri olan Kitzbühel yaz aylarında ise golf ve tenis turnuvaları ile hareketli yaşamına devam ediyor. 

Courchevel, Fransa

Fransız Alplerinde kış sporları dendiğinde akla ilk gelen Les 3 Vallées Bölgesi’nde, Val Thorens ve Méribel kayak merkezlerini takip eden Courchevel, hem pistleri hem après-ski etkinlikleriyle kayak severlerin ve elitlerin gözdesi. Michelin yıldızlı gurme restoranları, tasarım butik otelleri ve lüks chaletleriyle şehir şıklığını aratmıyor. 117 pist bulunuyor. Courchevel 1300, Courchevel 1550, Courchevel 1650 ve Courchevel 1850 kasabalarından oluşan kayak merkezinde gündüz-gece hareket bitmiyor.

Lech, Avusturya

Avusturya Alplerinin Arlberg Bölgesi Lech ve Zürs kayak köyleri ile ünlü. Arlberg Bölgesi’nde komşu olan bu iki kayak merkezinden Lech geniş pistleri, ısıtmalı teleferikleri, şık ve lüks otelleri, gurme restoranlarıyla uzun yıllardır Avrupa sosyetesinin radarında. Günlük belirli bir ski-pass kotası olan pistlerde uzun kuyruklar oluşmuyor. Liftler ve bakımlı pistlerle Zürs, St.Anton, Stuben ve St. Christof köylerine de bağlantısı olan Lech yoğun kar alması sayesinde kayak severlerin vazgeçemediği bir destinasyon.

Cortina d’Ampezzo, İtalya

Alp Dağları’nın bir parçası olan Dolomiti Sıradağları için hiç tereddütsüz, İtalya’nın en güzel kayak merkezlerine ev sahipliği yapıyor diyebiliriz. Gerçek anlamda nefes kesici dağ manzaralarına sahip Cortina d’Ampezzo’da 72 pist bulunuyor, Dolomiti Superski ise 265 piste sahip. Bölgedeki pistler arasında geçiş pek kolay değil. Diğer pist alanlarına sabahın erken saatinde kalkan otobüslerle gidebilirsiniz. Alplerde yer alan diğer kayak merkezlerine göre pistlerde sıra beklemediğiniz Cortina d’Ampezzo manzaraları ve pistleri dışında, şık otelleri, sevimli kasaba merkezi, mağaza ve restoranlarıyla İtalya’nın en tercih edilen kayak merkezi.

Innsbruck, Avusturya

Avusturya’nın Tirol eyaletinin başkenti olan Innsbruck, ““River Inn’in üstündeki köprü” olarak biliniyor.  Avusturya Alplerinin sarp zirveleri ile çevrili olan Innsbruck hem Habsburg İmparatorluğu mirasını yaşamak hem de kayak aktiviteleriyle kış aylarını renklendirmek için oldukça cazip. 1964 ve 1976 yıllarında Kış Olimpiyatları’na ev sahipliği yapan Innsbruck, 25 civar köy ile ücretsiz otobüs ağı ve yaklaşık 500 km’lik bir pist alanına sahip. Tüm kayakçı seviyeleri için çeşitli alanlar sağlayan sekiz ana kayak alanı bulunan merkez 800 yıllık bir geleneğin sahibi.

Megève, Fransa

Haute-Savoie Bölgesi’nin nezih ve şık kasabası Megève, 1100 metre yükseklikte kurulmuş bir kayak merkezi. Çok yüksek olmadığı için eski dönemlerde ara sıra kar eksikliği sorunu yaşayan Megève 3 ana kayak bölgesi olan Mont d’Arbois, Rochebrune ve La Jaillet ile birlikte toplam 300 km uzunluğunda pist seçeneği sunuyor. Monc Blanc’a kadar uzanan göz alıcı dağ manzaraları, özgünlüğünü koruyan Ortaçağ kasaba merkeziyle masalsı bir görünüme sahip.

Size özel kayak seyahati programı ve rezervasyon için:
travel@julesverne.com.tr
0212 266 6363 – 118

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.