2018 Alaçatı-Çeşme Rehberi

06 Temmuz 2018

Yaz mevsiminin en güzel zamanlarına geldiğimize göre, Türkiye’nin en gözde tatil destinasyonlarının 2018 yeniliklerini ve hiç eskimeyenlerini deneyimleyebiliriz. Her yıl daha da renklenen Alaçatı-Çeşme rotasının en yenilerini ve gitmekten asla vazgeçilmeyen klasik mekanlarını seyahat notlarınıza eklemelisiniz!

Nerede Kalmalısınız?

The Stay Warehouse, Alaçatı

 

Alaçatı’nın hatta Çeşme’nin en heyecan veren oteliyle karşınızdayız! The Stay Warehouse ismini 1980’li yıllarda burada bulunan bir depoadan alıyor. 24 odası bulunan otel aynı zamanda sanata dair, müziğe ve tiyatroya dair etkinlikleriyle de “tatil oteli” olmanın ötesine geçiyor. Bu otele geleceklere küçük bir uyarıda bulunalım; eğlencenin ne zaman biteceği belli olmayan The Stay Warehouse “party ruhunu” yitirmeyen misafirlerin gözdesi.

Villa Taraça, Alaçatı

Romantizm konseptiyle yola çıkan Villa Taraça, Alaçatı’yı yukarıdan seyretmenizi sağlayan bir tepe züerinde konumlanıyor. Toskana esintili mimari ve manzarasıyla zamanı yavaşlatmaya ve andan keyif almaya hazır mısınız?

Alavya, Alaçatı

Açıldığı günden beri Alaçatı’nın en stil sahibi butik otellerden biri olarak gönüllere taht kuran Alavya. Sadece bir otel değil, ağaçlarla çevrili avlusunda, havuz başında, yemek sohbetinde anılar biriktirdiğiniz adres… 6 taş evden oluşan 25 odalı otelin her detayı sizi kucaklıyor.

The “S” Hotel, Alaçatı

Sörf okullarının, Alaçatı plajlarının ayaklarınızın altına serildiği The “S” Hotel, şehirli yaşamı Alaçatı’ya taşıyor diyebiliriz. Mottosu “Yılın tüm yorgunluğuna bir ‘S’ iyi gelir” olan bu otelden beklentiler de hayli yüksek oluyor. 132 oda seçeneği, Madeo ve Zio plajlarına özel giriş imkanı ve manzaralı havuzu fark yaratıyor

7800 Çeşme, Boyalık

Çeşme’nin en güzel denizine sahip Boyalık Mevkii’nde, denize sıfır bir konumda bulunan 7800 Çeşme tasarımı, hizmeti ve atmosferiyle tam not alıyor. Eşsiz konumu, muhteşem deniz manzarası ile adeta denizle iç içe olma duygusu veren odaları, şık restoranı, gün boyu keyif yapacağınız plajıyla aslında 24 saati doya doya geçirebileceğiniz bir deneyim sunuyor. 

Alachi Hotel

Alachi özel konsepti, ayrıcalıkları ve eşsiz mimarisi ile 2018 yılında sizlere; huzurlu ve keyifli bir tatilin yanı sıra kendinizi evinizde hissedebileceğiniz çok özel bir konuk deneyimi yaşatıyor. Özenle hazırlanmış, konsept 13 oda ve 1 adet süite odasıyla hizmet veren otelin havuz keyfi yapacağınız bahçesi, ortak alanları gerçekten bir ev hissiyatı uyandırıyor.

Günün En Güzel Öğünü: Kahvaltı

Bom Dia

Klasik Türk kahvaltısı konseptinin dışına çıkmak isteyenler için Alaçatı’nın en iyi kahvaltı mekânı. Bohem bir tasarımı olan Bom Dia’da gelen tüm ürünler birbirinden kaliteli ve sunumları fotoğraf aşkınızı tetikliyor.

Tarla

Uzun, patika bir yolun sonunda parlayan Tarla’ya geldiğinize değeceğini baştan söyleyelim. Her şeyin doğalını ve lezzetlisini yiyeceğiniz mekan, doğayla iç içe uzun saatler süren güzel kahvaltı sofrası demek bizim için.

Misk

İstanbul’dan transfer, sağlıklı bir mekan olan Misk kahvaltıda arkadaşlarınızla buluşup, sağlıklı ve doğal yiyecekler yemelik! Smoothie bowl’larını yiyip, avokado tostunuzdan bir parça alıp kuş seslerini dinleyin.

Nerede Yemelisiniz?

Kolburano’s

Hayallerinin “lokal” pizzacısını açma fikri ile yola çıkan Emre ve Damla Kolburan çifti Reisdere’de, 200 yıllık bir taş binada misafirlerini ağırlıyor. Kolburano’s İtalya’nın geleneksel köy pizzasını, bu coğrafyanın yerel lezzetleriyle birleştirip, kendi tariflerini yaratıyor

Ferdi Baba Köyiçi 

Bugün balığın, kalamarın, ahtapotun, karidesin en tazesi dendiğinde Çeşme’de akla gelen ilk adres Ferdi Baba. Ferdi Baba’nın Alaçatı Köyiçi şubesi ise geleneksel balık restoranı stilini yükselterek ambiyans ve tasarımda da fark yaratıyor. Tabi, günbatımını seyretmek isterseniz Port Alaçatı şubesine ve Çeşme Marina şubesine de gidebilirsiniz.

Asma Yaprağı

Eski bir Alaçatı evinde, dokusunu hiç bozmadan kiracılık yapan bir restoran Asma Yaprağı. Adına yakışır şekilde, asma dallarının sardığı bir bahçede, sıcacık masalarının dizildiği restoranda Ege lezzetlerini bulabilirsiniz.

KAPHA

Alaçatı’nın en iyi butik otellerinden birisi olan Alavya Hotel ‘in bünyesinde bulunan Kapha Restaurant şık ve leziz kelimelerini bir araya getiriyor. Estetik dokunuşlar ve samimi ayrıntılar ile keyifli bir eve dönüştürülen Kapha damak tadına düşkünler için bir gurme durağı.

Agrilia

Alaçatı’da kimsecikler yokken adından bahsettiğimiz, bugüne geldiğimizde de kalitesinden ve hizmetinden hiç ödün vermediği için gururlandığımız Agrilia. Ev sıcaklığını yaşatan Agrilia’da yemekler de atmosfer kadar harika.

Kokteyllerin Yeni Adresleri

Traktör

Hacımemiş’in popüler sakini Traktör yeşillikler içindeki avlusuyla oldukça sevimli bir mekan. Eski bir Rum evinden bistro bar’a dönüştürülen mekanın sabah klasik müzikle başlayan akşamüstü indie’ye dönen müzikleri sayesinde günün her saati ziyaretçisi eksik olmuyor.

Bedevi

Etnik müzik trendini tüm mekanın ruhuna yansıtan Bedevi, Şamanizm çağrışımları yapan bohem dekoruyla sizi bir anda başka bir dünyaya götürüyor.

Plaka

Sailors Otel Alaçatı’ya ait alt katta bulunan Plaka Alaçatı, “evden uzaktaki eviniz” hissiyatını yaşatmayı başaran mekanlardan. Buraya gelmek için en büyük motivasyonunuz “keyif” almak olsun!

Eğlence Tam Gaz!

Gazino Sako

Club Baba Köyiçi’nde bulunan Gazino Sako Alaçatı, sizlere Alaçatı’da yepyeni bir eğlence anlayışı sunmaya başladı. Eski gazino kültürünü tekrar yaşatan Gazino Sako’da her gün farklı sanatçılar sahne alıyor. Deniz Seki, Emre Altuğ, Mehmet Erdem, Yaşar, Cenk Eren bu isimlerden.

Cabaret Grande

Spiaggia Grande bünyesinde yer alan Cabaret Grande ile plaj eğlencesi akşam saatlerinde de farklı bir konseptle devam ediyor. Renkli sahne şovları ve gösterileriyle yeni bir soluk getiren Cabaret Grande’nin en büyük yıldızlarından biri Ayta Sözeri!

Dusk

Eğlence hiç bitmesin sabaha kadar sürsün diyenlerin akla gelen ilk adreslerinden biri Dusk. Madeo Beach bünyesinde yer alan Dusk’da eğlence sınır tanımıyor. Deep house sevenleri buraya alalım!

MAIA

Deep house ve elektronik müzik meraklısı olanlar ve gün doğumunu seyretmeden evine dönmek istemeyenlerin buluşma noktası. Alaçatı Beach Resort bünyesindeki gece kulübünde günü doğurmak bir ritüel!

Single Fin Yellow

Açıldığı ilk yılda lokallerin mekanı olan ancak ünlü isimlerin de keşfetmesiyle bir anda yıldızı parlayan Single Fin Yellow, Alaçatı sörf okulları ile yan yana konumlanıyor. Elektronik müziğin en iyi adreslerinden biri olan Single Fin Yellow için “anlatılmaz yaşanır”  benzetmesi yerinde olacak!

Deniz, Kum, Güneş

Spiaggia Grande

Geçen yıl açıldığı ilk günden beri ortamı, leziz yemekleri, işletmesiyle 1 numara olan Spiaggia Grande… Deniz, dinlence, güzel yemek ve kokteyl demek! Hem aileler hem de gençlere hitap eden Spiaggia Grande’nin başarılı mutfağı plajdan daha popüler diyebiliriz.

Fly – Inn

Çeşme’nin en güzel koylarından birinde konumlanan Fly-Inn’in “Beach Club” konseptine yeni bir soluk getirdiği aşikar. Altınkum’un harika denizi ve farklı beklentilere hitap eden plaj bölümleriyle fark yaratıyor. Tabi bir de Dirty hands başta olmak üzere farklı yeme durakları da cazip.

Alaçatı 11 Beach Bar

Alaçatı Beach Resort bünyesindeki Alaçatı 11 Beach Bar bembeyaz kumlarla kaplı plajı, masmavi denizi ve manzaranızı renklendiren Windsurf – Kitesurf tutkunları ile Alaçatı’nın tüm simgelerini bir arada sunuyor. 

BONUS:

The Beach of Momo

Hacımemiş’te açtığı restorandan sonra bu yıl bambaşka bir konsept ve lokasyonla yeni bir heyecan yaratan Momo Beach, Dalyan’ın en güzel noktalarından birinde sizi Ege Denizi’yle buluşturuyor. Ambiyans ve konsept de tabi ki Momo’ya yakışır cinsten!

JULES VERNE GEZİLER

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

    Mesajınız kapsamında bizlere iletmiş olduğunuz veriler arasında; ırk, etnik köken, siyasi
    düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika
    üyeliği, sağlık, cinsel hayata ilişkin veriler, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili veriler,
    biyometrik ve genetik verilerin bulunmadığından emin olmanızı rica ederiz.
    *Doldurulması zorunlu alanlar
    Bilgi güvenliğiniz bizim için önemli, o yüzden %100 gizlilik sunuyoruz.

    Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Açık Rıza Metni

    Onay vermiş olmanız halinde kişisel verileriniz ABH Turizm Temsilcilik ve Ticaret A.Ş.- (JULES VERNE BUSINESS MICE TRAVEL) tarafından;

    Ürün ve hizmetlerimizin sizlerin beğenilerinize, kullanım alışkanlıklarınıza ve ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilerek sizlere önerilmesi; analiz, segmentasyon veya hedefleme çalışmalarının yürütülmesi; size özel ürün veya hizmet tekliflerinin, yeni ürün duyurularının, kampanyaların, promosyonların sunumu ile diğer pazarlama aktivitelerinin yürütülmesi; anket ve müşteri memnuniyet ölçümü çalışmalarının gerçekleştirilmesi ve bu kapsamda sizlerle elektronik yollarla iletişime geçilmesi amaçları ile işlenebilecek ve amaçlar doğrultusunda hizmet aldığımız üçüncü kişi tedarikçilerimizle paylaşılabilecektir.